U16

U16

woensdag 24 november 2010

Studenten porren scholieren aan

Het KHLeuven startte in september 2008 een project op om jongeren van het middelbaar onderwijs(uit het Miniemeninstituut en het KA Redingenhof) meer kansen te geven om in het hoger onderwijs terecht te komen. Een leerling die uit de grote groep kandidaten gekozen wordt, krijgt een buddy toegewezen waarmee men 2 keer per week afspreekt om de problemen die hij of zij heeft te bespreken en te verhelpen. Voor sommige leerlingen kan dit project heel handig zijn als ze bijvoorbeeld niet goed weten wat studeren aan een hogeschool allemaal inhoudt. Maar waar ze hoofdzakelijk bij helpen is het werken aan de GIP. De buddy's die leerlingen advies geven doen dit ook niet zonder reden. Voor hen is de begeleiding van zo'n leerling een stageopdracht.
(Bron: Het Nieuwsblad)

donderdag 11 november 2010

Van het westelijk front geen nieuws.

Citaat uit het boek 'Van het westelijk front geen nieuws':
We ontbloten zijn heup. We zien niets dan een verbrijzelde massa van rauw vlees en beensplinters. Hij is in zijn heupgewricht geraakt. De jongen zal nooit meer kunnen lopen. Ik strijk met een vochtige vinger over zijn slapen en geef hem een slok drinken.

Erich Maria Remarque, Van het westelijk front geen nieuws, Utrecht, Bijleveld, 2008, p.47.

zaterdag 6 november 2010

Hij dacht: Ik sla haar dood en steek het huis in brand. Ik moet de schimmel van mijn stramme voeten wassen en rennen door het vuur en door het water plassen tot bij een ander lief in enig ander land.